top of page
Het politieke spel van Shell. In gesprek met onderzoeksjournalist Marcel Metze

In mei kwam het langverwachte boek uit van onderzoeksjournalist Marcel Metze: Hoog spel - De politieke biografie van Shell. Samen met een team van onderzoekers deed Marcel een kwart eeuw onderzoek naar de multinational. Ze doken de archieven in en spraken met medewerkers. 

 

Shell kent ook in Groningen een lange geschiedenis. Naar aanleiding van de publicatie van het parlementaire enquête rapport Groningers boven gas, gaf Shell aan dat ze onvoldoende hebben geluisterd naar de Groningers en dat ze belangrijke lessen te leren hebben. 

 

Dinsdag 26 september 2023 hield het Kennisplatform, samen met Peter Postma (onderzoeker diplomatie en bedrijfsleven Universiteit Leiden en docent Hanzehogeschool Groningen), een bijeenkomst waarbij Peter in gesprek ging met Marcel Metze over het boek en de rol van Shell in Groningen. Hierna gaf dr. Huub Ruel (onderzoeker bedrijfs- diplomatie en ethiek Universiteit Twente) een reflectie op het boek en een lezing over de rol van bedrijven in relatie tot overheden vanuit een morele en ethische lens. Wat is er nodig om ethisch verantwoord te ondernemen? We sloten af met vragen uit het publiek.

bottom of page