Earthquake -4.jpg

Foto door Davide Degano

'Het Nieuwe Noorden'

In samenwerking met het Dagblad van het Noorden werkt het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen aan een multimediaproject over de toekomst van het gaswinningsgebied: 'Het Nieuwe Noorden'. Met dit project wil het Kennisplatform een dialoog stimuleren over de toekomst van een gebied dat weliswaar zwaar belast is door de gaswinningsproblematiek, maar dat ook veel waarde en potentie heeft. Door de samenwerking met het Dagblad van het Noorden hopen we een breed publiek te bereiken en te betrekken bij deze dialoog.

Het Nieuwe Noorden richt zich in haar blik op de toekomst van het gaswinningsgebied op vier thema's: het landschap, de energietransitie, de economie en leefbaarheid. Vanaf 27 maart 2021 verschijnt maandelijks een nieuw artikel. Het betreft een uitgebreid online artikel, een longread, ondersteund met beeldmateriaal en voorzien van vele relevante verwijzingen, en een beknopter artikel in de zaterdageditie van het Dagblad van het Noorden. Bij elk (online) artikel wordt verwezen naar verdiepend materiaal, zoals (wetenschappelijke) onderzoeken en rapporten. Na het verschijnen bij het Dagblad van het Noorden, zullen de artikelen ook beschikbaar worden gemaakt via onze website. 

'Een nieuwe toekomst voor Groningen'

Op 27 maart 2021 is onder de vlag van het Nieuwe Noorden de eerste van vier longreads verschenen: 'een nieuwe toekomst voor Groningen'. In deze eerste longread richt Mannus van der Laan zich op het thema 'landschap'.

  • De route volgde Mannus van der Laan door het Groninger landschap. 

  • In de podcast Hongerige Wolf van het Dagblad van het Noorden krijgt u vanaf donderdag 25 maart alvast een voorproefje van deze eerste longread.

 

       De podcast kunt u ook luisteren via de website van het Dagblad van het Noorden en via verschillende podcast apps. 

  • Er verschijnt een artikel in de zaterdageditie (27 maart 2021) van het Dagblad van het Noorden. 

  • De volledige versie van het artikel is online beschikbaar en vrij toegankelijk.  

Landschappen van het NoordenHongerige Wolf
00:00 / 18:53

© 2021 Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen  |  Created by StudioTW