top of page

Meet the team 

KPL_22_portretten-125-WEB-.jpg

Paulien de Haas

Paulien werkt sinds 2021 als communicatieadviseur bij het Kennisplatform. Ze is opgegroeid in de provincie Groningen en na haar middelbare school begon ze aan de opleiding Allround Styling and Design aan de Artemis Academie in Amsterdam. Tijdens het afronden van haar studie merkte Paulien dat ze Groningen toch wel heel erg miste en keerde ze terug. Na drie jaar gewerkt te hebben, wilde ze graag verder studeren en rondde ze de master Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen af. Tijdens een stage bij creatief reclamebureau Studio Plakband werkte ze aan een opdracht voor de Aardbevings Academie en leerde ze het gaswinningsdossier kennen. Een vacature van het Kennisplatform sloot hier natuurlijk perfect bij aan en zo begon haar loopbaan.

In haar vrije tijd is Paulien vaak met vriendinnen aan het borrelen, thuis recepten aan het uitproberen of met haar vriend nieuwe restaurants in de stad aan het testen.

Ze is graag buiten (als de zon schijnt) en is dan ook regelmatig op terrasjes te vinden of lekker met haar katten op het balkon. Andere hobby's zijn reizen, fotograferen en winkelen. “Ik hou van mooie en unieke spulletjes.’’ Het liefst koopt ze op reis souvenirs, maar in Nederland bezoekt ze graag de kringloop.

 

Diverse werkzaamheden

Paulien haar werkzaamheden verschillen per dag. Ze houdt zich bezig met de communicatiestrategie, nieuwsbrief, advertenties, website en social media kanalen. Verder schrijft en redigeert ze teksten en verzorgt ze de grafische vormgeving van alle uitingen. Paulien speelt ook een grote rol in het organiseren van evenementen en bedenkt campagnes om de evenementen te promoten. De diverse taken en het schakelen met verschillende partijen vindt ze het leukste aan haar werk. Haar doelen? Ze wilde onder andere de zichtbaarheid van het Kennisplatform verbeteren. “Dat is zeker al gelukt, maar het kan altijd beter.” 

 

Grote impact

Ondanks dat Paulien in Groningen is opgegroeid, kreeg ze weinig mee van de gaswinningsproblematiek. “Toen ik bij het Kennisplatform ging werken, kwam ik erachter hoe groot de impact is.” De persoonlijke verhalen van mensen grijpen Paulien aan. “Het is heel bijzonder om te werken bij een platform dat zich maatschappelijk inzet.” 

 

Een stichting voor zwerfdieren

Paulien reist veel. Toch heeft ze nog een groot aantal plekken op haar bucket list staan, waaronder: Mexico, Japan, Sicilië en de Filipijnen. Verder zou ze ook graag naar Zuid Afrika reizen om wijntours te doen en om op safari te gaan. Paulien vindt het moeilijk om te zien hoe zwaar zwerfdieren het hebben in het buitenland. “Ik geef ze vaak water of eten en wat liefde, maar het is frustrerend dat ik niet meer voor ze kan doen.’’ Haar droom is daarom het oprichten van een stichting die dieren in het buitenland opvangt en medische zorg biedt.

bottom of page