top of page

Co-creëren

In opdracht van verschillende gemeenten voert het Kennisplatform een co-creatie traject uit waarin we de wisselwerking tussen onderzoek en beleid willen stimuleren. Het doel is het beter benutten van (wetenschappelijke) kennis en praktische inzichten, maar ook het verbeteren van kennisuitwisseling tussen professionals en instanties/overheden. De sessies zijn voor alle professionals werkzaam in het gaswinningsdossier, bij zowel Groningse gemeenten als relevante maatschappelijke organisaties. 

Wil je inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen met andere professionals werkzaam in het dossier? In januari is de eerstvolgende sessie:

Datum: donderdag 23 januari 2025
Tijd:
13.00 - 17.00 uur
Locatie: LABnul50, Boterdiep 113, Groningen 


 

Hoe biedt je steun en lichtpuntjes aan een gemeenschap? En wat kunnen we leren van werkwijzen rondom herstel en nazorg? Kennisambassadeurs Myléne Piek, Sanne van Neijenhof, Bas Lammers, Rosalie Koolhoven en Nicole van Eijkern delen hun ervaringen rondom deze thema’s. De middag wordt ingeleid met een korte presentatie van Tom Postmes, wetenschappelijk directeur van het Kennisplatform.


Alice Faber, Annemarie de Bie, Eva Pantelakis en Ton Kemp verzorgen een programma vol theater en muziek. Jullie verhalen komen centraal te staan! Via terugspeeltheater gaan de acteurs ervaringen naspelen, zodat we samen op een nieuwe manier naar het dossier kunnen kijken.
 

Meld je aan voor deze co-creatie sessie door ons een mail te sturen. Deelname is gratis. 
 

​​​​

Eerdere sessies

Tijdens de derde sessie werkten de deelnemers, door middel van de Design Thinking methode, samen aan een eindproduct. Hieruit ontstonden drie verschillende toolboxen die handvatten kunnen bieden bij jouw dagelijkse werkzaamheden. Onderstaande infographics presenteren de uitkomsten.

Op 4 juni vond de vierde co-creatie sessie plaats. We kijken terug op een geslaagde middag waar de deelnemers samen aan de slag gingen met het thema 'sociale cohesie'. Daarnaast deelden kennis ambassadeurs tijdens de middag hun verhalen. Deze kennis ambassadeurs waren Jurgen van Tolie (Gemeente Eemsdelta), Ellouise Sybenga (Gemeente Het Hogeland), Yvonne Wiltjer (IMG) en Otto Prohl (NCG). Alice Faber was gespreksleider tijdens deze interactieve middag en muzikante Annemarie de Bie zorgde voor muzikale begeleiding. Er werden ervaringen gedeeld en er was ruimte om te netwerken.

 

Lijkt het je waardevol om inspiratie op te doen en ervaringen te delen met andere professionals werkzaam in het gaswiningsdossier? Meld je aan voor onze mailing en blijf op de hoogte van volgende sessies! 

bottom of page