top of page

Activiteiten & Projecten

We organiseren evenementen voor iedereen die geïnteresseerd is in onderzoek en kennis gerelateerd aan de hoofdthema’s van het Kennisplatform. Hierbij willen we bewoners, professionals, onderzoekers, ondernemers en bestuurders samen brengen om kennis uit te wisselen en het maatschappelijke beleid te verbeteren. Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten en projecten van het Kennisplatform.

RUG_22_Thesinge_MKidV-113-71-WEB.jpg

Evenement

Het politieke spel van Shell

In gesprek met journalist

Marcel Metze

NB_16_WOBBES-168.jpg

Onderzoek

Evaluatie CBS

 Voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

RUG_20_Geir_MKidV-263.jpg

Debat

Verder bouwen

op het rapport van de parlementaire enquêtecommissie 

RUG_20_Geir_MKidV-85.jpg

Publicatie

Inzicht in impact

De gevolgen van gaswinning voor de bewoners van Groningen

Projecten en publicaties

Naast het organiseren van evenementen doen we als Kennisplatform kortlopend onderzoek voor verschillende opdrachtgevers en brengen we publicaties uit. Daarnaast werken we samen met andere partijen aan projecten. Hieronder vind je een overzicht. 

2022

Mei
Maart

2021

December
Juli
Juni
Juni

Kenniscafés

kenniscafes

Onze Kenniscafés zijn toegankelijk voor een breed publiek van bewoners tot professionals. In een informele setting wordt kennis gedeeld en is er de mogelijkheid om te netwerken. Deze activiteiten vinden plaats in zowel de stad als in de provincie. 

2023

Februari

2022

Juni
Februari
Januari

2021

November

2020

Februari

2019

Oktober
Mei

Kenniscongressen

kenniscongressen

We organiseren openbare congressen, toegankelijk voor een breed publiek van bewoners tot professionals. Er wordt zowel bestaande als nieuwe kennis over het Groningse aardbevingsdossier gedeeld. 

Overige activiteiten

Naast Kenniscafé's organiseren we zo nu en dan ook activiteiten in samenwerking met andere partijen. Sommige evenementen zijn ook online terug te zien. Hieronder vind je een overzicht van onze webinars en overige activiteiten. 

2023

September
Maart

2022

Oktober
Februari
Januari

2021

Juni
Februari

2020

November
Juni

2019

November

Kennistafels

Kennistafels

Onze kennistafels zijn bijeenkomsten waar vraagstukken worden bediscussieerd die leven rondom de gevolgen van de gaswinning en bodembeweging. Deelnemers aan de kennistafels zijn genodigde medewerkers van kennisinstellingen, burgerorganisaties, belangenorganisatie, overheden en bedrijven.

2019

November
Juni

2018

December
Juni

2017

Juni
bottom of page